Andrahandsuthyrning

Upplåtelse i andra hand kräver hyresvärdens godkännande. Andrahandsuthyrning sker inte
under uppsägningstid eller till en icke studerande. Om uthyrning i andrahand förekommer utan hyresvärdens vetskap blir hyresgästen samt andrahandshyresgästen avhysta.

För att få hyra ut din lägenhet i andrahand hos oss krävs att du har särskilda skäl för detta. Vi accepterar andrahandsuthyrningar om du inom din utbildning ska studera på annan ort, ska göra tillfällig militärtjänstgöring eller ska pröva på samboskap. Du ansvarar själv för att hitta en lämplig andrahandshyresgäst. Tänk på att även andrahandshyresgästen måste uppfylla de studiekrav som ställs för att få bo på Malmö Studenthus.
 
Skriftlig ansökan lämnas in till BoService. Blanketten finns att hämta på BoService. Till ansökan bifogas:

  • Ditt intyg på att du ska studera på annan ort alternativt dokument som stödjer att du ska prova på samboskap.
  • Studieintyg för andrahandshyresgästen
  • Kopia på avtalet mellan dig och din andrahandshyresgäst där det framgår vilken hyresnivå ni kommer överens om, exklusive eller inklusive driftskostnader.

 
När vi sett igenom dokumenten och behandlat er ansökan får du besked från oss. Vi arbetar så snabbt vi kan men behandlar ansökningar i mån av tid. Räkna med ca 4 veckors handläggningstid. Om vi godkänner andrahandsuthyrningen skriver vi ett avtal som gäller mellan dig som förstahandshyresgäst och Malmö Studenthus. Utan detta avtal är uthyrningen inte giltig.
 
Tänk på!
Välj din andrahandshyresgäst noga. När du hyr ut din lägenhet i andrahand blir du hyresvärd för den personen som bor i lägenheten. Malmö Studenthus skriver inget avtal med din andrahandhyresgäst och prövar inte hyresgästens ekonomi eller boendereferenser. Du är fortfarande är fullt betalningsskyldig för hyran. Det innebär också att du är ansvarig för din hyresgäst samt dess besökare under hyresperioden samt för eventuella skador som uppkommer i lägenheten. Vi rekommenderar att du skriver ett avtal med din andrahandshyresgäst samt att ni tillsammans besiktigar lägenheten innan och efter hyrestiden.KONTAKT

Malmö Studenthus
Thomsons väg 32 A
213 72 Malmö

0770-111 050
Malmostudenthus@heimstaden.com

Öppettider: Måndagar 13-16, Torsdagar 8-12        
SOCIALT

Bli vän med oss
på Facebook!
 
Webbyrå i Malmö - Mild Media